Vereniging van Fokkers en Liefhebbers van Duitse Herdershonden

Share

Welkom op de website van de VDH afdeling Overijssel. VDH staat voor Vereniging van fokkers en liefhebbers van de Duitse Herdershond.Als u al een Duitse herder heeft of u overweegt om een Duitse Herder aan te schaffen zult u hier de nodige nuttige informatie kunnen vinden.De Duitse Herdershond is een zeer veelzijdige hond die zeer speels , waaks en trouw is, daarom is deze hond ook ten zeerste geschikt om hondensport mee te beoefenen. Hij valt dan ook onder de categorie van werkhonden.

Op de Kringgroepen in onze provincie kunt U vooral op een plezierige en sportieve wijze leren hoe u met uw hond en zijn specifieke karakter kunt omgaan.De VDH richt zich dan ook vooral op het werken met Duitse herdershonden.Gedrag en Gehoorzaamheid is dan ook een veel voorkomende term in de opleiding van de Duitse herder.U kunt op de Kringgroepen verschillende opleidingen volgen en deze dan wel of niet met een examen afsluiten.Tevens bestaan er de mogelijkheden om eventueel mee te doen aan verschillende wedstrijden en evenementen.U zult zien dat zowel het “baasje” als ook de hond veel plezier zullen hebben aan deze samenwerking.

Wij wensen u veel plezier verder met uw Duitse Herder en hopen dat u hier nuttige informatie kunt vinden.Schroom niet als u meer informatie zou willen hebben om even contact op te nemen met het bestuur van de VDH afdeling Overijssel of één van de Kringgroepen die verspreidt zitten door heel Overijssel.

Share
© VDH Overijssel, designed and developed by J. Zweers & W. Pronk